Καλησπέρα Εύα και φίλες,
είμαι η Μαρία κ συμβουλεύομαι καθημερινά το site σου τα τελευταία χρόνια, χαζεύω φωτογραφίες σπιτιών και διαβάζω συμβουλές.
Προσπαθώ να φτιάξω κ εγώ το δικό μου σπίτι, μια διαδικασία την οποία έχω ακολουθήσει με αρκετά αργά βήματα ώστε να αποφύγω τυχόν λάθη (δεν είμαι και τόσο σίγουρη τελικά ότι τα έχω καταφέρει απόλυτα).
Έχω ανεβάσει κάποιες φωτογραφίες από το χώρο του σαλονιού κ το χώρο όπου θα μπεί μια τραπεζαρία (στην παρούσα φάση, υπάρχει εκεί το τραπέζι της βεράντας. Οι καθρέφτες μπήκαν για να μείνουν). Βασικά, ανοίγοντας την εξώπορτα, ευθεία μπροστά είναι το τραπέζι με τους καθρέφτες, στα δεξιά τα μαύρα γυάλινα ράφια κ στα αριστερά ο χώρος του σαλονιού.
Αγαπημένο χρώμα: ΓΚΡΙ.. προσπάθησα να το συνδυάσω με μαύρο και κόκκινο σε έπιπλα, μαξιλάρια, διακοσμητικά. Νομίζω, όμως, ότι το αποτέλεσμα είναι αρκετά σκούρο, ίσως γιατι και ο χωρος δεν είναι αρκετά μεγάλος.
Θα μου πείτε: δεν το φανταζόσουν??????? Το πρώτο πράγμα που αγόρασα ήταν ο καναπές και μετά προσπάθησα να κινηθώ γύρω από αυτόν. Το τραπεζάκι του σαλονιού ήταν το 2ο το οποίο συνεχίζει να μου αρέσει πααααααρα πολύ μεν αλλά ίσως έκανα λάθος επιλογή στο χρώμα.. Ήμουν ανάμεσα σε μαύρο κ λευκό και τελικά κατέληξα στο μαύρο. Η σύνθεση στον τοίχο (η οποία έπρεπε οπωσδήποτε να μπει γιατι είχα ανάγκη από αποθηκευτικούς χώρους) ακολούθησε την ίδια απόχρωση με το τραπεζάκι και.. voila!!
Επειδή, λοιπόν, τα έπιπλα είναι καινούρια κ δεν μπορώ να τα αλλάξω, προσπαθώ να βρω άλλους τρόπους να δώσω στον χώρο μια φωτεινότητα .. Σχεδόν κάθε Σκ αλλάζω θέση στα μικροπράγματα κ δεν ηρεμώ αν δεν βρω την κατάλληλη γωνιά για το καθένα. Σημειώστε ότι φωτιστικά ακόμα δεν υπάρχουν παρά μόνο τα 2 φωτιστικά, ένα στο τραπεζάκι πλάι στον καναπέ κ ένα στα ράφια..
Μήπως τλκ το γκρι, κόκκινο, μαύρο είναι αρκετά μονότονο ??
Επίσης, το τραπέζι στο οποίο (μάλλον) έχω καταλήξει έχει καπάκι από ξύλο δρυός βαμμένο γκρι με νερά χωρίς ομοιόμορφα τελειώματα στις άκρες σαν ακατέργαστο (το περιγράφω καλα??) κ σιδερένια βάση μαύρη. Τι χρώμα καρέκλες θα μπορούσα να βάλω?? Κάτι σε άσπρο για να σπάει ή ακόμα και ένα ριγε ασπρο-γκρι με ρίγες σε διάφορα μεγέθη?? Σκεφτόμουν και το εντελώς διάφανο plexy αλλά νομίζω ότι με την μάυρη σιδερένια βάση του τραπεζιού ίσως να μην δίνει καλό αποτέλεσμα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και τις συμβουλές σας..
Φιλιά,
Μαρία