Αριθμός μηνυμάτων : 7 Ημερομηνία εγγραφής : 20/08/2012
Θέμα: Τί χρώμα να βάψω; Δευ Αυγ 20, 2012 6:41 am
Για κάποιο λόγο το θέμα χρώμα μου φαίνεται βουνό! Μάλλον φταίει που είμαι αναποφάσιστη και δεν τολμώ πολλά ρίσκα... Θέλω λοιπόν βοήθεια για να βάψω το σαλόνι μου (ενιαίος χώρος με κουζίνα). Η κουζίνα είναι IKEA, αυτό το χρώμα που φαίνεται στις 2 πρώτες σελίδες: http://onlinecatalogue.ikea.com/GR/el/2012/Range_Brochure_Kitchen/ . Το πάτωμα είναι ξύλινο, δρυς [img][/img] και ο καναπές μας καφετί[img][/img]. Ο χώρος έχει κάποιες κολώνες και εσοχές, οπότε οι απορίες μου είναι: 1) τί χρώμα να βάψω; 2) να βάψω το ίδιο χρώμα σαλόνι και κουζίνα; και 3) τί πρέπει να προσέξω σχετικά με τις κολώνες και τις εσοχές όσον αφορά το χρώμα; Ευχαριστώ!
myrtw
Αριθμός μηνυμάτων : 11 Ημερομηνία εγγραφής : 30/07/2012 Ηλικία : 40
Θέμα: Απ: Τί χρώμα να βάψω; Δευ Αυγ 20, 2012 7:14 am
Πολύ όμορφη η κουζίνα σου και σε συνδυασμό με το δρύινο πάτωμα πρέπει να δένει κουκλί!
Εγώ θα πρότεινα 2 συνδυασμούς:
1) Επειδή η κουζίνα σου είναι ασπρόμαυρη, θα μπορούσες να παίξεις με καφέ, λευκό και μαύρο, το οποίο παραπέμπει βέβαια σε κατι πιο εργένικο - αντρικό αλλά εμένα μου αρέσει πολύ! Είναι σοβαρό και μετρημένο, αλλά παράλληλα όχι βαρύ γιατί το φωτίζει το λευκό και το γλυκαίνει το δρύινο πάτωμα. Οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρότεινα λευκούς τοίχους και wegge (ακόμα και μαύρα αν τα προτιμάς) έπιπλα, καφέ, μαύρα και λευκά αντικείμενα. Ένα λευκό ριχτάρι για παράδειγμα πάνω στον καφέ καναπέ. Και για τα έπιπλα και για τα αντικείμενα προτείνω τα πιο μικρά μαύρα και όσο μεγαλώνουν να ανοίγουν χρωματικά, για να μη σου φανεί σκούρο. Θα μπορούσες για παράδειγμα να έχεις μια λευκή πολυθρόνα με ένα μαύρο και ένα καφέ μαξιλαράκι, ή καφέ ριχτάρι, μαύρο μαξιλάρι, ένα μαύρο βάζο έκει κοντά κλπ.. Όσο για τα εξογκώματα, κολώνες κλπ, εμένα θα μου άρεσε μια εσοχή βαμμένη μαύρη με έναν πίνακα να το φωτίζει ή με κάτι που σε εκφράζει γραμμένο σε λευκά γράμματα.
2) μια δεύτερη άποψη θα ήταν να βγάλεις τελείως το μαύρο που ανέφερα πριν και στη θέση του να βάλεις χρώμα *. Ενα πράσινο βεραμάν, ένα οινοπνευματί, ένα μπλε του κοβαλτίου ακόμα και πορτοκαλί θα φώτιζε και θα ζωντάνευε πολύ το χώρο! Και σε κάποια έσοχή να έμπαινε το ίδιο χρώμα! Το πορτοκαλί βέβαια δε μου κάθεται πολύ καλά αλλά σε πράσινο και τυρκουάζ που το έχω δει, είναι ερωτεύσιμο! Ή και μια ταπετσαρία σε αυτά τα χρώματα!
*Ή χρώματα. Πολλά χρώματα! Τα οποία βέβαια θα παίξουν μόνο σε αντικείμενα και όχι σε έπιπλα (έπιπλα θα πρότεινα λευκά και κάποια μόνο ίσως wegge). Μαξιλαράκια, βάζα, πίνακες, ριχτάρια, απλώς πινελιές. Και φυσικά σε κάποια εσοχή μια ταπετσαρία ριγέ που να περιέχει κάποια από τα χρώματα! Θα μπορούσε να είναι και με μπογιά αν ο μπογιατζής είναι μερακλής!
Ευχαριστώ πολύ Μυρτώ για τις προτάσεις, αλλά η κουζίνα δεν είναι ασπρόμαυρη . Είναι αυτό το κιτρινο-μπεζ που φαίνεται στην αρχή του καταλόγου που παρέθεσα.
myrtw
Αριθμός μηνυμάτων : 11 Ημερομηνία εγγραφής : 30/07/2012 Ηλικία : 40
Θέμα: Απ: Τί χρώμα να βάψω; Τρι Αυγ 21, 2012 12:23 am
Αν βλέπω τη σωστή φωτογραφία, δεν είναι και πολύ κίτρινο το κίτρινο - μπεζ που αναφέρεις, οπότε μπορείς να το κάνεις και πάλι.
Το μαύρο που φαίνεται στις λεπτομέρειες ισχύει? Πχ, τα φουρνάκια, η κουζίνα σου κλπ? Ακόμα και αν δεν ισχύει εξακολουθώ να πιστεύω ότι συνδυάζεται.
ΕΛΕΝΗ
Αριθμός μηνυμάτων : 6 Ημερομηνία εγγραφής : 06/08/2012
Θέμα: Απ: Τί χρώμα να βάψω; Παρ Σεπ 07, 2012 5:18 am
Εγω προσωπικα λατρευω τωρα τελευταια το τυρκουαζ.Ειναι φωτεινο,ζεστο,κ ταξιδιαρικο. Βεβαια η θα το λατρεψεις η θα το μισησεις.Νομιζω πως δενει τελεια με πολλα χρωματα,αλλα δινει στο σοβαρο κ σκοτεινο καφε μια απιστευτη γλυκα. Μπορεις να βαλεις κ μπαμπου στοιχεια,καποιο χαλακι,πολυθρονα,κουτια,φωτιστικο κ να το κανεις πιο coastal.Makia
γιαλουδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1 Ημερομηνία εγγραφής : 28/08/2013
Θέμα: Απ: Τί χρώμα να βάψω; Τετ Αυγ 28, 2013 3:20 am
Γεια σας. Ειμαι ψυχολογος και ανοιγω γραφειο. εχω κολλησει στην επιλογη των χρωματων στους τοιχους..το πατωμα ειναι ξυλινο δρυς, εχω επιλεξει κρεμ πολυθρονες, ραφια και γραφειο στο χρωμα του πατωματος...εχει μια μπακλονοπορτα αλλα ειναι στον α οροφο και δεν εχει οσο φως θα ηθελα..θα ηθελα τα φωτα σας Ευχαριστω
Κάντε κλικ στην αντίστοιχη κατηγορία που σας ενδιαφέρει
Π.χ.: Διακόσμηση σπιτιού - Καθιστικό
Κάντε κλικ στο εικονίδιο "New Topic"
Εισάγετε τον τίτλο του θέματος και την περιγραφή...
Πληκτρολογήστε το κείμενο σας και πατήστε Αποστολή
Κορυφαίοι συγγραφείς της εβδομάδας
Κανένας
https://rdeco.forumgreek.com
Γειά σου Επισκέπτη, αν διαβάζεις αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι δεν έχεις Εγγραφεί. Κάνε την ΕΓΓΡΑΦΗ τώρα για να μπορείς να έχεις πρόσβαση σε όλες τις Κατηγορίες.